Facebook

Slide background

Skulderklinikken Viborg ApS

Specialiseret fysioterapeutisk diagnostik & behandling af din skulder

Slide background

Undersøgelse, analyse, behandling & genoptræning

af alle typer skulderproblemer

Slide background

Har du spørgsmål?

Kontakt os i dag og lad os hjælpe

Frossen skulder

Generelt

Der er to væsentlige årsager til at man kan have en såkaldt Frossen skulder:

  • Den ene er en sygdomstilstand (Capsulitis, Periartrosis) som bevirker at ledkapsel og ledbånd skrumper og bliver stive. Sygdommen optræder i tre faser; fase 1 med intense smerter af måneders varighed, fase 2 med både smerter og tiltagende bevægeindskrænkning, fase 3 hvor smerterne er brændt ud mens bevægeligheden fortsat er meget indskrænket. Tilstanden kan vare op til ca. 3 år og der sker næsten altid en spontan bedring, dog opnås ikke altid normal bevægelighed. I fase 2 og 3 er det dog muligt med fysioterapi at nedsætte smerten og øge bevægeligheden og derved nedsætte varigheden af tilstanden
  • Den anden er arvæv som resulterer i nedsat bevægelighed i skulderleddet, enten som følge af traume eller tidligere operationer.

Operation

Ved vedvarende indskrænket bevægelighed, kan man foretage en release-operation, hvor man løsner det skrumpede stive væv, ledkapsel og ledbånd, og fjerner arvæv, med henblik på at øge bevægeligheden.

Efterbehandling

Intensiv bevægetræning bør iværksættes straks efter operationen, for at undgå ny arvævsdannelse. Genoptræningen foregår dels hos fysioterapeut, dels som daglig hjemmetræning.

I perioden med bevægeindskrænkning er musklerne blevet stive og stramme og kan efter operation fortsat hæmme bevægeligheden. Det er derfor vigtigt, hurtigst muligt efter operationen at få udspændt musklerne omkring skulderen, for at fjerne de sidste begrænsninger for en tilfredsstillende bevægelighed. Efterhånden som bevægeligheden bedres, iværksættes stabilitets- og styrketræning.

Har du yderligere spørgsmål eller lignende, eller ønsker du tidsbestilling, er du mere end velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 8720 1900 eller sende os en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Kontakt i dag