Facebook

Slide background

Skulderklinikken Viborg ApS

Specialiseret fysioterapeutisk diagnostik & behandling af din skulder

Slide background

Undersøgelse, analyse, behandling & genoptræning

af alle typer skulderproblemer

Slide background

Har du spørgsmål?

Kontakt os i dag og lad os hjælpe

Instabilt skulderled (Bankart Operation)

Generelt

Når skulderen går af led, sker det oftest fortil i leddet. Ledskredet er forbundet med skader på skulderens stabiliserende strukturer fortil, såsom ledlæbe og ledbånd. Hos yngre personer (<20 år) med høj aktivitet, får 50-70% et nyt ledskred indenfor det første år.

Har man en skade af denne type, hvor skulderens passive stabiliserende strukturer er beskadiget, stiller det store krav til skulderens aktive stabilisatorer, musklerne, om at stabilisere skulderleddet. Genoptræning er derfor vigtig for at genvinde normal funktion og forebygge nyt ledskred.

Operation

Hvis skaderne på de passive strukturer er så store, at de ikke af sig selv heler op, og der forekommer nye ledskred, kan det blive nødvendigt med en operation (Bankart operation). Ved hjælp af metalankre kan ledlæben sys fast og i nogle tilfælde kan det blive nødvendigt med en opstramning af ledbånd, enten gennem en kikkertoperation eller ved åben kirurgi.

Efterbehandling

Efter operation er der nogle restriktioner som kan variere lidt, afhængig af hvilken operationsteknik der er anvendt. Typisk vil man de første 3 uger skulle anvende en fikserende bandage, en såkaldt fikseret mitella, hele døgnet, de følgende 3 uger kun om natten.

Fysioterapeuten kan vejlede dig i genoptræningen, som de første 3 uger er begrænset til nogle enkelte bevægelser, hvorefter man de næste 3 uger tillader lidt mere, for at genoprette og bevare normal bevægelighed. Efter 6 uger kan den egentlige genoptræning begynde, hvor fri bevægelighed tilstræbes og musklernes styrke og stabilitet genopbygges.

Har du spørgsmål eller lignende er du mere end velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 8720 1900 eller sende en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Kontakt i dag