Facebook

Slide background

Skulderklinikken Viborg ApS

Specialiseret fysioterapeutisk diagnostik & behandling af din skulder

Slide background

Undersøgelse, analyse, behandling & genoptræning

af alle typer skulderproblemer

Slide background

Har du spørgsmål?

Kontakt os i dag og lad os hjælpe

Knoglebrud (Frakturer)

Generelt

Skulderen består af 3 knogler, skulderbladet, kravebenet og overarmsknoglen, som alle kan blive udsat for brud. Hyppigst er dog brud på overarmsknoglen, tæt ved skulderleddet. Hovedparten af disse brud behandles konservativt, altså uden operation, og har under normale omstændigheder en helingstid på 6 uger.

Operation

I tilfælde med komplicerede brud, kan man vælge at stabilisere bruddet ved en operation med skinner og skruer. I nogle tilfælde er man nødt til at indsætte et nyt skulderled (se venligst under diagnosen: Kunstigt skulderled).

Efterbehandling

Formålet med genoptræningen vil i store træk være den samme med og uden operation. Man vil typisk få armen i en slynge i nogle uger.

Det er vigtigt fra starten at lave aktive øvelser for hånd og albue, så der ikke opstår stivhed i disse led. Dernæst er det vigtigt at lave ubelastede bevægeøvelser for skulderen, for at genvinde og bevare bevægeligheden. Specielt for brud på kravebenet gælder det dog, at armen ikke må bevæges over skulderhøjde de første 6 uger. Lægen vil oplyse om de forbehold som er gældende for det aktuelle brud, og fysioterapeuten vil vejlede i en hensigtsmæssig genoptræning under hensyntagen til knoglens helingstid og de givne restriktioner.

Har du yderligere spørgsmål eller lignende, eller ønsker du tidsbestilling, er du mere end velkommen til at kontakte klinikken på tlf. 8720 1900 eller sende os en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.